Dövme Sildirme
Bazen sevdiğimiz sembolleri vücudumuzun herhangi bir yerinde taşımak isteriz. Bu uygulama dövme olarak bilinir ve tarih olarak çok eskilere dayanır. Dövme tasarımında kişisel tercihler, inançlar, hayatımızda kullandığımız semboller ya da bizim için özel olan objeler çizim modeline konu olabilir. Bazen de bir kalp figürü, isim ya da harf sembollerle rakamların yaptırmak istediğini dövmelerin şekillerini belirleyebilir. Dövmelerin dış faktörler sebebiyle akmaması ve tutunması için silinmez boya ya da pigmentler kullanılır.
Dövmelerin yaptırılması kadar silinmesinde de işin uzmanlarından yardım alınmalı ve uygun yöntemlerle dövmeler sildirilmelidir. Dövmelerden zamanla sıkılabilir ya da sağlık nedeniyle dövmeleri sildirmek isteyebiliriz. Bu gibi durumlarda kullanılacak en iyi yöntem lazer tekniğidir. Lazer ile dövme sildirme tekniği sayesinde cilde hasar vermeden silme işlemini gerçekleştirmek mümkündür. Bilmediğiniz yerlerden bu hizmeti talep etmekten katiyetle sakınmalısınız. Ayrıca sözde dövme silme işlemi için kullanılan zararlı kimyasalların da cildiniz üzerinde kullanılmasına izin vermeyin.
Lazer tekniği ciltte yanma, kızarıklık, hasar ve iz gibi istenmeyen durumların yaşanmaması için en ideal yöntemdir.
Lazer Yöntemliyle Dövme Sildirme
Lazer ile dövme silme sisteminde kullanılan Q Switched Nd Yag lazer yöntemi sonrası istenilen başarıya ulaşılabilir. Bu sistem cildin hassas dokusuna uyumlu zaman ve enerji ölçümüne sahip bir teknoloji ile çalışır. Dövme işleminde kullanılan boya ve diğer maddelerin yapısına göre uygun dalgalar gönderen sistem sonrası cilt üzerindeki boya partikülleri atılır.
Dövme silme makinası olarak kullanılan Lazer cihazları, Q-switched Ruby, Q-switched Alexandrite ve yukarıda belirttiğimiz Q-switched Nd:YAG cihazıdır. Özellikle Q-switched Nd:YAG kırmızı, mavi ve siyah tonlarının yoğun kullanıldığı dövme türlerinde en çok tercih edilenidir. Sistem uygulaması akıllı teknolojiye sahip olup, cilt üzerinde sadece dövmeli alana ışın gönderir. Böylece işlevini tamamlayan cihaz diğer deri katmanlarına zarar vermez. İşlemin tamamlanmasının ardından vücudun kendi koruma kalkanı boya partükülerini deriden atar ve cilt olabilecek en kısa sürede normal görünümünü yeniden kazanır.
Lazer ile dövme sildirmenin zararı var mıdır?
Uygulama cilt hassasiyeti ile alakalı gerekli testlere tabi tutulmuş olup, dövme sildirmek isteyen bireylerin deri sağlığına olumsuz bir etkide bulunmamaktadır. Hassas ciltler için rahatlatıcı kremlerden ya da lokal anestezilerden faydalanılabilir. Ekseriyetle 1- 2 seans süren silme işleminin ardından basit bir yara iyileşme süresinde cilt eski görünümüne dönüşür. Dövmelerin çıkışını kolaylaştıran bir başka unsur ise dövmenin yaşıdır. Yani yaptırmış olduğunuz dövmenin yaşı iki yılın üzerindeyse çıkarma işlemi çok daha kolay olacaktır. Bu süre beş yıl ve üzerinde ise dövme silme işlemi kısa sürede tamamlanır ve çok fazla uğraştırmaz. Çok hassas noktalar için ya da yaz tatili planlarınız varsa dövme silme işlemini kışın yaptırmanız daha doğru olur.
Dövme yaptırma ya da dövme sildirme 2019 fiyatları için online sitelerden ya da bu işi yapan merkezlerden araştırma yapabilirsiniz. Dövmenin rengi, şekli, desenlerdeki ayrıntılar ve dövmenin büyüklüğü, yoğunluğu ve aynı bölgede farklı dövmelerin bulunup, bulunmaması fiyatlarda belirleyici rol oynamaktadır. Fikir almak için ilgili noktalara direk başvurarak bilgi alabilir, dövmenizin fotoğrafını gönderebilirsiniz. Böylece işlem öncesi bilgi edinerek, kararınızı bu doğrultuda verebilirsiniz. Dövme sildirmek kadar, dövme yaptırmak da hassas bir süreçtir. Bu konuyla ilgili bilirkişilere başvurmak ve cildiye uzmanlarının önerilerini dinlemek son derece önemlidir.