Galaxy serisinin çıkışının 10. Yılında Samsung Galaxy Fold tanıtıldı. Mavi, yeşil, gümüş ve siyah renk seçenekleri mevcut olan Galaxy Fold, Samsung’un ilk katlanabilir telefonu. Özel olarak geliştirilen ekran ve menteşe sistemi ile satışa sunuluyor. Telefon ekranı açıkken bir tablet gibi kullanılıyor. Telefonun yan kısmında parmak okuyucu sistemi mevcut. VIP servisi mevcut. Telefon ile ilgili bir sorun olduğunda vip servis telefonla ilgilenecek. Telefonun menteşesi yaklaşık olarak 200 bin kez katlanmaya dayanıklı olacak şekilde üretilmiş. 200 bin katlama 5-6 yıl içerisinde hiçbir sorun çıkmayacağını hedefleyen bir rakam oluyor. Yurt dışında 1980 dolar olan telefonun Türkiye’de 20 bin TL civarında olacağı düşünülüyor.
Kamera Özellikleri
Katlanabilir telefon Samsung Galaxy Foldun ön kısmında 10 mp ve 8 mp iki kamerası bulunuyor.10 mp ön kamera f2.2 diyafram açıklığına sahip. 8 mp olan diğer ön kamera ise f1.9 diyafram açıklığına sahip. 8 mp olan bu ön kamera derinlik algılıyor. Telefonun ön yüzünde ki bu çift kamera ile porte modunda çekimler yapılabilecek. Samsung Galaxy Fold, kapağı kapalıyken kullanılabilen 10 mp çözünürlüklü, f 2.2 diyafram açıklıklı bir kapak kamerasına da sahip.
Katlanabilir telefon Samsung Galaxy Fold’un 3 tane arka kamerası bulunmakta. 12 mp telefoto lens diyafram açıklığı f 2.4 olan 52 derecelik çekim açısına sahip bir arka kamera ve 12 mp, diyafram açıklığı f 1.5 olan bir kameraya sahip. Ayrıca 16 mp f 2.2 diyafram açıklıklı, geniş açılı bir kamerası da bulunmakta.16 mp kamera 123 derecelik bir geniş açı ile fotoğraf çekimi yapmaktadır. Üç arka kamerası bulunan Samsung Galaxy Fold, 4K kalitesinde 30 FPS ve 60 FPS video kaydedebiliyor.
Batarya Özellikleri
Katlanabilir telefon Samsung Galaxy Fold 4380 mAh geniş pil kapasitesine sahip batarya, 18 walt hızlı şarj özelliğine sahip. Samsung Galaxy Fold kullanıcılarına kablosuz hızlı şarj imkânı da sunuyor. Samsungun kol saatini, kulaklığını da kablosuz şarj etme özelliği bulunuyor. Kablosuz şarj WPC ve PMA ile uyumlu, kablolu şarj QC2.0 ve AFC ile uyumludur. Qualcomm’un Snapdragon 855 yonga seti 7nm üretim teknolojisine sahip. Şu an piyasadaki en yüksek yonga setini kullanıyor.8 çekirdekli yapı destekli.
Ekran Özellikleri
Katlanabilir telefon Samsung Galaxy Foldu ekranı açık konumda iken 7,3 inç, 4.2:3 ekran oranına sahip.( QXGA+ Dinamik Amoled). Kapak ekranı 4.6 inç , 21.9 orana sahip.( HD+ Super Amoled)
Donanım Özellikleri
Qualcomm firmasının üst sınıf mobil yonga seti olan Snapdragon 855 işlemci platformuna sahip. Bu yonga seti 7nm üretim teknolojisine sahip. Toplamda yonga seti üzerinde 8 çekirdekli işlemci bulunuyor. Yonga setinin üzerindeki bu 8 çekirdekli işlemciler; tek çekirdekli 2,84 GHz ana işlemci, üç çekirdekli 2,42 GHz birinci yardımcı işlemci ve dört çekirdekli 1,8 GHz ikinci yardımcı işlemciden oluşuyor.
Katlanabilir telefon Samsung Galaxy Fold; Adreno, 12 GB LPDDR4x RAM, 512 GB dahili hafıza UFS 3.0 depolama alanı, 640 grafik işlemci ile satışa sunuluyor. Samsung Galaxy Fold işletim sistemi olarak Android 9.0 Pie kullanıyor. Tek nano simkart özelliği bulunuyor. Bağlantı çeşitleri olarak 802.11 AC ve bluetooth 5.0, 3.1 typce yeni sürümü ile hizmet veriyor.
Samsung Galaxy Fold’un Artıları
Samsung Galaxy Fold sadece tasarımsal olarak katlanabilir bir telefon olmaması, yazılımsal olarak da bunu korumasıyla öne çıkıyor. Telefon açık halde iken girilen bir menü, telefon katlandığında da açık kalıyor ve işleme devam etmenize olanak tanıyor.3 pencereyi aynı ekranda açarak çoklu görev yapabilmeniz mümkün. Dinamik amoled ekranı sayesinde renk canlılığı ile size benzersiz bir deneyim sunuyor. Samsung dex desteği ile, dex ile bağlandığında bilgisayar kasası galaxy fold, ekranda büyük ekran oluyor.6 tane kamerası ile eşsiz fotoğraf çekimi imkanı sunuyor. Qualcomm’un Snapdragon 855 yonga seti ile şimdiye kadar ki en yüksek yonga setini telefonda kullanıyor.
Samsung Galaxy Fold Eksileri
Samsung Galaxy Foldun ekranı katlandığında, ön taraftaki ekranın ekran boyutu küçük, kasası büyük kalıyor.(4.6 inç ekran) .Tek simkart kullanılabilmesi ve microSD kart yuvasına sahip olmaması ile rakiplerinden geride kalıyor. İnceleme için yayın kuruluşlarına verilen telefonlarda, ekran sorunları ortaya çıktı.Cihazın ekranında çizik oluşması, katlama/menteşe bölgesinde yaşanan sıkıntılar, ekranın yarısının veya tamamının bozulup, cihazın çalışamaz hale gelmesi gibi sorunlar yaşandı. Bu sorunlardan sonra firma telefonun çıkış tarihini erteledi ve cihazları geri toplamaya başladı.
”Samsung A90 5G Hakkında Sızan Son Bilgiler” adlı yazımıza gitmek için tıklayın.
This Post Has One Comment