Son zamanlar da Fast food sektörlerinin gelişmesi sonucu kilo alımları da hızla artmış durumda. Bu durum karşısında nasıl kilo vereceğinizi şaşırmışsanız sizler için harika bir yöntem olan Intermittent Fasting yöntemini bugün anlatacağız;
Intermittent Fasting İle Gerçekten Hızlı Kilo Veriliyor Mu?
Intermittent Fasting Yöntemi ile hem hızlı bir şekilde hem de gerçekten hızlı kilo verilebiliyor. Intermittent Fasting yöntemi zaten eski çağlarda da kullanılan bir yöntem, bu yöntemi zamanında sizler de bilmeden uygulamış olabilirsiniz. Intermittent Fasting yönteminde otofaji yapılması sağlanır, otofaji sayesinde bir süre aç kalınma sonrasında yağ yakımı başlar.
İlginizi Çekebilir: 9 Garantili Zayıflatan Bitkisel Çay Tavsiyesi
IF Diyeti Yöntemi Nasıl Uygulanır?
Intermittent Fasting Yöntemi uygulamadan önce bilmeniz gereken birkaç şey var hemen onlara da geçelim;
Intermittent Fasting Bir diyet mi? HAYIR DEĞİLDİR.
Çoğu yerde IF diyeti ya da aralıklı oruç diyeti olarak tanımlanıyor olsa da bu bir diyet değil bir yaşam tarzıdır, Intermittent Fasting yaparken şunu aklınızdan çıkartmayın bu yöntem kilo verildikten sonra bırakılması önerilmeyen bir yöntemdir, yaşamınıza adapte etmeniz durumunda verdiğiniz kiloları almazsınız ve daha sağlıklı bir yaşam sürersiniz, yapılan araştırmalar şunları gösteriyor;
IF yöntemini kullanarak hayatlarına devam eden insanlar Kalp rahatsızlıklarından, Şeker Hastalığından ve Kanserden uzak kalıyor, çünkü IF yöntemi ile bedenimizin kendini onarabilmesi için zaman veriyor ve onarmasını sağlıyoruz.
Intermittent Fasting yönteminde bol bol su tüketilmesi gerekmektedir. Su tüketmek metabolizmayı hızlandırdığı için kilo verme süreceğini hızlandıracak ve yağ hücrelerini kana taşıyarak daha çabuk yakılmasını sağlayacaktır. Bu süre içerisinde yapılan spor aktivitelerine asla ara verilmemeli hatta daha da arttırılmalıdır.
Kahve ve çay ŞEKERSİZ bir şekilde rahatlıkla içilebilir, bu süre içerisinde açlık dalgaları yaşayacaksınız bunlar için kendinizi hazırlarsanız üstesinden daha çabuk gelirsiniz. IF diyeti yaparken düşülen bir yanlış da kalori açığını az bırakma yanlışıdır. Bu bir sihir değildir, nasıl olsa aç kalıyorum diyerek yüksek kalorili besinler tüketirseniz maalesef vermek yerine alma durumunu bile yaşarsınız.
IIF diyeti yönteminde sanılanın aksine asla kas kaybı yaşanmaz, metabolizma yavaşlamaz bazı söylemler bu yöntemin zararlı olduğunu ve kas kaybı yaşatacağını ya da metabolizma yavaşlığına yol açacağını söylemekte.
Bu yöntem bedenin yağ hücrelerini yakmak için komut gönderdiği için sadece yağ hücrelerini yakar ve bu açlık durumu bedene salgılattığı adrenalin hormonu sayesinde kas gelişimine de katkıda bulunuyor.Peki, gelelim metabolizma yavaşlama konusunda, metabolizma 72 Saat açlık sonrasında yavaşlamaya başlayacaktır, Intermittent Fasting yönteminde 72 Saat kadar süren açlık olmadığı için metabolizma olarak yavaşlama mümkün değildir.
Intermittent Fasting ‘e Başlamak?
Aralıklı Oruç diyetine başlamadan önce doktorunuza başvurmanız ve gerekli sağlık kontrollerinden geçmeniz önerilmektedir, ben nasıl olsa kendimi tanıyorum diyerek bu yola çıkarsanız bazı dönülmez sonuçlara bile yol açabilirsiniz.
Gelelim asıl konumuza, yöntem de ne kadar aç kalmamız gerekiyor;
16/8 Yöntemi: Bu yöntemde 16 Saat kadar aç kalmanız gerekmekte, her yemekten sonra 16 Saat bekleyip yağ yakımını sağlayıp sonraki 16 Saatte bir öğün yiyebilirsiniz, unutmayın sadece yemek yok Bol bol sıvı tüketimi sağlayabilirsiniz, Meyve çayları, Çay, Kahve vb. Şekersiz ürünler.
5:2 Yöntemi: Bu yöntemde haftada 2 Gün toplamda 48 Saat aç kalarak uygulanan bir yöntem, Aç kalınmayan 5 Gün Kalori düşüklüğü olması gerekmekte yoksa 5 gün bol bol yiyerek 2 gün de aç kalarak kilo verimi gerçekleşemez.
Ye-Dur-Yeme: Bu yöntemde haftada bir veya iki gün 24 Saatlik açlık yapılmaktadır.
Savaşçı Yöntemi: Intermittent Fasting eski zamanlardan gelen bir yöntemdir demiştik işte burada buna benzer bir yöntem var. Gündüzleri tamamen aç ama sıvı tüketimi serbest geceleri dengeli ve düşük kalorili sağlıklı büyük porsiyon bir yemek yenilebilir.
Spontane Yemek Atlama: Kendinizi hazır hissettiğiniz zamanlar da Öğün atlayarak yapılan bir yöntemdir, her öğün de olabildiğince az kalori alınmalıdır.
Bu yönteme başladım ama ben açlık krizlerine nasıl dayanacağım, ben dayanamam diyorsanız hiç dert etmeyin, yönteme başladıktan sonraki 2 gün açlık krizleri yaşayacak ve sonrasında daha uzun süreler aç kalabilecek şekilde hissettiğinizi göreceksiniz.Bedeniniz alışacak ve yağları daha hızlı yakacaktır. Yöntemden ilk haftalarda sonuç alamadığınızı düşünerek bırakma gibi bir yanlışa düşmeyin.
This Post Has 3 Comments