Elektrik aboneliği işlemleri için birçok kişi hangi adımları takip edeceğini bilemez. Elektik abonelik açtırma, kapatma, taşıma gibi işlemler için aslında yapılması gereken oldukça basittir.
Elektrik sağlayıcıları yıldan yıla fiyatları değiştirir. Teknolojinin hızlı gelişmesiyle eski bilinen yöntemler son bulur sağladığı kolaylıklar artar ve teknolojiye ayak uydurmak zorunda kalırız. Teknolojiye ayak uydurmak için takip etmeliyiz. E-Devlet’ten nasıl başvuru alınır? 2020 ve 2019 yılı fiyat değişimi? Güncel başvuru yöntemleri nelerdir? Gerekli evraklar nelerdir? Vekaletname hangi durumlarda nasıl alınır ve nasıl verilir? Mesken alanındaki abonelikleri değiştirme nasıl olur?
Güncel Elektrik Abonelik Ücreti

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından fiyatlandırmalar her sene belirlenir. Elektrik firmaları da bu ücretlendirmelere uymak zorundadır. Elektrik kW çeşidine göre fiyatlarda farklılık gösterir. Mesken ve ticarethaneler için sırasıyla 5kW ve 6 kW elektrik verilir. Sanayi için de orta gerilim olarak geçer ve 9kW iletilir.
Elektrik Güvence Bedeli
2019 yılında elektrik sözleşme gücü 5kW olursa güvence bedeli 149 TL, elektrik kesme açma bedeli 33,8 TL olarak belirlenmişti. 6 kW gücün güvence bedeli 178,8 TL, kesme açma bedeli 33,8 TL idi. 9 kW gücün güvence bedeli 763,2 TL kesme açma ücreti 171,6 TL idi. 2020 güncel fiyatlandırmalar da kısaca kW başına 33TL güvence bedeli alınır, kesme açma işlemi adına işlem başına 37,3 TL alınır, damga vergisi ve dosya bedeli de dahil olmak fiyat hesaplanması yapılır.
Elektrik Aboneliği Başvurusu |E Devlet Elektrik Aboneliği

Dijitale Dönüşüm Ofisinin de açıklamasıyla da artık internet üzerinden teknolojinin sağladığı kolaylıklarla beraber ayak uydurması olumlu gerçekleşti. Elektrik abonelik başvurusu yapmak da bunlardan biri haline geldi. Kolay bir şekilde E-Devlete kimlikle ve şifrenizle giriş yaptığınız takdirde arama kısmına başvurunuzu yazabilir ve istenilen bilgileri doldurup başvurunuzu başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Müşteri merkezinden başvuru yapılırsa sizden istenilen belgeleri götürmek zorundasınız
Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Evraklar
İlk defa elektrik aboneliği açılıyorsa (sıfır daire elektrik abonelik ücreti)
- DASK (Zorunlu Deprem Sigortası Poliçesi)
- Meskene ait sahiplik belgesi (kira kontratı, tapu, ikametgah gibi)
- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
- Onaylı elektrik projesi
Elektrik üstüne almak veya değiştirmek için; (Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Evraklar)
- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
- Tapu kaydı, kira kontratı, lojman tahsis gibi mülkiyeti belirten belge
- DASK (Zorunlu Deprem Sigortası Poliçesi) veya sahibin poliçe numarası ve kimlik numarası
- IBAN numarası veya banka hesabı
Elektrik Abone Numarası Nerden Öğrenilir?

Elektrik abone numarası sayacın etrafında veya üstünde yazar. Sayacın türüne göre farklılık gösterebilir. Faturada mutlaka sayaç türü belirtilmeli ve değer buna göre hesaplanmalıdır. Her ay gelen faturada asla değişmeyen fatura sahibine özel numaradır. Fatura üzerinden de öğrenebilirsiniz fakat elinizde güncel veya eski bir fatura yoksa elektrik sayacı üzerinden sayaç numaranızı öğrenebilirsiniz.
Elektrik Abone Sorgulama

E-Devlete giriş yapılıp sorgulama yapabilirsiniz veya alternatif olarak elektrik sağlayıcı firmanızın internet sitesine girerek Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızla ve hizmet numarasından bilgilerinize erişebilirsiniz ve kontrol edebilirsiniz.
Elektrik Aboneliği İptali |Elektrik Kapatma

Meskeninizdeki elektrik dağıtım şirketinizin müşteri mağazasından veya web sitesine giriş yaparak iptal etmek istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Elektrik dağıtım şirketiniz internet üzerinden bu hizmeti vermeyebilir. Müşteri merkezine elektrik aboneliği kimin üzerineyse o kişi müracaat etmek zorundadır. Başka biri giderse işlemi yapılmaz, vekaletname gerekmektedir, bunun içinde notere başvuru yapılmalıdır. Eğer kapatma işlemi yapacaksanız güvence bedelinizi de geri almaya unutmayın.
Zorunlu Deprem Sigortası Başvurusu

2000 yılında kurulmuş olan Doğal Afet Sigortalar Kurumu yani kısaca DASK bir kamu kuruluşudur. Vatandaşlara afet sigortası uygulaması, başvurusu, bilgilendirmesi ve yapılan uygulamaları faaliyete geçiren kuruluştur.
DASK Başvurusu İçin Gerekli Dosyalar
- Kimlik bilgileri
- İletişim bilgileri
- Vergi numarası
- Tapu bilgileri
Deprem sigortası başvuruları banka şubelerinden veya sigorta şirketlerinden adres bilgileriniz ve kimlik numaranızla işlemler alınır ve sigortanız oluşur. DASK ücretleri tüm sigorta şirketlerinden tutun banka şubelerine kadar fiyat farkı olmaz. Her yerde aynı fiyat üzerinden işlem görür.
Elektrik Arızası Durumunda Yapılması Gerekenler| Elektrik Açtırma Bedeli

Telefonunuzdan alo 186 numarasını arayarak elektrik arızanızı bildirebilirsiniz. Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından en fazla dakikası 46,25 TL olarak belirlenmiştir. En kısa sürede ekipler binanıza gelerek düzeltilmesi gereken arızayı düzelterek gerekli işlemleri yaparlar.