Günümüzde teknolojik gelişmelerle birlikte yenilikler zincirinde yerini alan ameliyatsız burun estetikleri içerisinde burun dolgusu işlemi ön plandadır. Burnun şekli yüz görünümü açısından son derece önemli bir detaydır. Bu nedenle karakteristik yaklaşımı yüzde veren organ olarak kabul edilir.
Burun görünümündeki en küçük değişiklik bile fark yaratır. Bu nedenle de kullanılan burun düzeltme teknikleri son derece dikkatli bir cerrahi ekip gerektirir. Burun dolgu kullanımı; eğri bir burun yapısında, kemerli bir burunda, hafif eğrilik durumlarında, çökmelerde sıklıkla uygulanır.
Estetik yaptırma söz konusu olsa da yine de her zaman arzu edilen doğal görünümlü olandır. Burun şeklinden memnun olmayan bir birey için çözüm yolu estetik yaptırmaktır. Bu çözümlerden birini tercih ederken her zaman kısa sürede iyileşmesi, acı olmaması önceliklidir. Günümüzde bıçak altına yatmadan ve bu avantajları da içinde barındıran en güzel seçenek olarak burun dolgusu tıp diliyle rinoplasti ifade edilebilir.
Burun Dolgusu aşağıdakileri yapmaktadır:
- Cerrahi bir uygulama gerektirmemektedir
- Ağrı ve acı payı son derece azdır.
- Kesi işlemi yoktur.
- Genel anestezi uygulama zorunluluğu yoktur.
- İşlem sonrasında sonuç gözle görülür bir hale gelir.
- Komplikasyon yaşanma sıkıntısı yoktur.
Burun Ucu Dolgusu Nedir?
Burun dolgusu işlemi içerisinde sadece burun ucu dolgusu seçeneği vardır. Bu seçenek burun ucu düşük olan veya sadece burun ucunda şekil bozukluğu olan kişilerce tercih edilir. Bu işlemde dolgu maddesi burun ucu altındaki deriye enjekte edilir. Ve kalkık bir burun ucu sağlanmış olur.
Burun Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Burun dolgu yaptırmak isteyen kişi için öncesinde detaylı bir burun muayenesinden geçilmesi gerekmektedir. Bir planlama yapılır. Şikayetçi olunan kısımlar doktora belirtilir, dolgu yapılacak kısımlar belirlenir. Planlama sonrasında işlem anında bölgeye anestetik bir krem uygulanır.
Uyuşma sağlandıktan sonra da solüsyonla temizlenir. Ve dolgu maddesi cilt altına enjekte edilir. İşlem sonrasında bölgede kızarıklık ya da hafif şişlik olması normaldir.
- Burun dolguları her burun şekilleri için etkili bir yöntem değildir. Etkili olacağı durumlar;
- Burun kemerindeki çöküntü hali
- Burun ucunun düşük olma hali
- Burnun bir tarafının diğer tarafla olan asimetrik uygunsuzluğu
Burun Dolgusu Sonrası
Burun dolgusu işlemi sonrasında buruna dokunulmaması gereklidir. Sıcak duş, kahve, alkol uzak durulmalıdır. Direkt güneş ışığı ile karşı karşıya kalınmamalıdır. Nemli ortamlar işlem sonrasında sıkıntı yaratır. İşlem sonrası doktor kontrolleri atlanmamalıdır.
Burun dolgusu işlemi; hamile kadınlarda, kronik hastalıkları olan kişilerde, cilt rahatsızlığı olanlarda, uçuk problemi olanlarda, alerjik durumu olanlarda uygulanmaz.
Burun dolgu uygulaması kullanılan malzemeye, miktara göre 6-18 ay kadar kalıcılık gösterir. Burun dolgusu cerrahi bir işlem olmamakla beraber, yine de konusunda uzman ve eğitimli bir doktor tarafından gerçekleşmelidir. Uygulanacak dolgunun miktarı , uygulanacak bölgenin bilinmesi profesyonel yaklaşımdır.