Evlenmeye karar veren çiftlerin ilk yaptığı şüphesiz 2020 düğün masrafları listesi çıkarmak olur. Düğün için gerekli her şeyin listesi yapılır. Ortalama fiyatlar öğrenilerek hesaplamaya başlanır. Bu masraflar yalnızca düğün gereksinimleri ile bitmez. Ev eşyası, taşınma işlemleri, kira, balayı derken liste giderek uzar, haliyle kabarık bir fiyat ortaya çıkar.
Evlilik her gencin hayalini daha önceden kurduğu bir organizasyondur. Bir defa olacak, en iyisi olsun mantığı ile düğün masraflarında farklı rakamlar ortaya çıkar. Evlenme teklifi, gelinlik, düğün organizasyonu, balayı oteli fiyatlarını uyguna bulmak oldukça zor. Beklenti ve hayaller arttıkça maliyet de doğrudan artar. Evlilik için atılan bu yolda birikim yoksa bankaların evlilik paketleri üzerine sunduğu kredi imkanları bulunuyor.
Doğru ve gerekli harcamalar yapmak adına ihtiyaç listesi belirlemek gerekebilir. 2020 Düğün masrafları listesi için temelden başlayarak bütün gereken ihtiyaçları not almak ve ortalama bir bütçe çıkardıktan sonra listeye bağlı kalarak harcama yapmak gerekir.
2020 Evlilik Maliyeti
2020 düğün masrafları listesi hazırlandığında evlenme teklifi ile hem evlilik süreci hem de harcamalar başlar. Tektaş, evlilik teklifi organizasyonu, çiçek, hediye ve daha pek çok şey. Söz nişan organizasyonu, nişan hediyelikleri, pasta, alyans için harcamalar ile devam eder. Harcamalar da kaliteye göre fiyatlar çok değişmektedir. Bütçenize uygun şekilde ihtiyaçları ve harcama miktarlarına yön vermek gerekebilir. Bütçeyi aşacak, fazla harcamalar evlilik sonrasında ödemeleri zorlayabilir. İhtiyaç listesi ile düğün için gerekli bütçeyi çıkarmak daha kolay olacaktır. İhtiyaçları listeleyelim.
1. Evlilik Teklifi
Evlilik teklifi 2020 düğün masrafları listesi içinde ki ilk harcamaları oluşturuyor. Bunun için organizasyon ekipleri tutabilir veya güzel bir sürpriz ile teklif hazırlayabilirsiniz. Bütçe hesaplarken tercih edilecek duruma göre fiyat değişiklik gösterecektir. Evlilik teklifinin olmazsa olmazı tektaş yüzüktür. Bunun için kesinin biraz ağzını açmak gerekiyor. Tektaş yüzük piyasasını incelendiğinde gerçek bir pırlanta yüzük için en az 3.000 TL bütçe ayırmak gerekir. Yüzük kuru kuruya verilmeyeceği için yanında çiçek olmalıdır. Çiçek buketleri 200 TL fiyatlardan başlayarak artıyor.
2. Söz, Nişan
Alınan karardan sonra ailelerin tanışmasında düğün masrafları listesi için eklenecek masraflar olur. Tanışmaya giderken eli boş gitmek olmayacaktır. Kaliteli bir çikolata ve çiçek mutlaka olmalıdır. Tanışma ve anlaşma sonrasında nişan hazırlıkları için başlanır. Öncelikler ev ortamı veya mekan için karar vermek gerekiyor. Söz, nişan için mekan tutmaya karar verilirse 2020 düğün masrafları listesi için en az 1.000 TL bir bütçe kiralamak için ayrılır.
Daha az masraflı ve samimi bir ortam ayarlamak için evde nişan ve söz yapımı için organizasyonlar bulunur. Ev süslemesi, dekor ve ihtiyaçları karşılamasında yardımcı olunuyor. Organizasyon ekip için araştırmalara bakılırsa 500 TL ayrılmalıdır. Söz, nişan için gelen konuklara özel hediyelik ayarlamak isteyenler için çok fazla sayıda hediye çeşitleri bulunuyor. Hediyelikler sayı üzerinden fiyatlandırmalarda değişiklik gösterse de ortalama bir hediye için fiyat vermek gerekirse 50 adet hediye süsleri için 100 TL – 500 TL arasında fiyat aralığı vardır.
3. Kına Gecesi
Örf ve adetlerimizin vazgeçilmezlerinden olan kına gece eğlenceleri için 2020 düğün masrafları listesi kına eğlencesi için epey harcamalar gerekecektir. Kına gecesi için geline özel kıyafet alınır veya kiralanır. Kına ve süsleme setleri olmalıdır. Eğlencenin yapılacağı yer için kiralama yapılacaktır.
Damat için takım elbise alınır. Bütün harcamalar için ortalama bir fiyat 7.000 – 8.000 TL arasında yer alır. Organizasyon ekipleri ve özel isteklerin dışında gerekli harcamalardan hazırlanmış bir bütçedir. Kına gecesi için yer kiralaması, misafirlere hediye, çerez dağıtımı, kıyafet kiralama, kına ve dekor ürünlerin ayarlanması sonucunda çıkan miktardır.
4. Düğün
En mutlu sona gelindiğine göre 2020 düğün masrafları listesi içinde en çok dikkat edilecek bölüm düğün masrafları olur. Evlenen çiftin en özel günleri arasında tabi ki düğün günleri yer alır. Bu sebeple düğün için harcamalardan sakınmak daha zordur. Güzel bir gün yaşamak için masraflar biraz daha çoğalır. İlk olarak gelinlik ve damatlık alınır. Almak yerine kiralamada yapılıyor fakat fiyatlar arasında çok bir oynama olmaz.
Gelinlik için düğün masrafları listesi fiyatlar 1.500 TL ile 10.000 TL arasında yer alıyor. Gelinlikte olacak işleme detayları artarsa gelinlik fiyatı artıyor. El işlemesi olan gelinlik fiyatları daha pahalı olur. Damatlık için de aynı şekilde fiyat aralığı bulunmaktadır. 2.000 TL fiyatlardan damatlıklar başlıyor.
Gelinlik almak ile masraflar bitmiyor geline ait bir çiçek ve taç veya saç aksesuarı da gerekir. Çiçek buketleri için düşük rakamlar bulmak mümkün 100 TL bir bütçeye de gelin çiçeği alınabiliyor. Saç aksesuarları ise daha detay ve işçilik gerektirdiği için gelin çiçeğine göre biraz pahalı kalıyor. Gelin tacı ve saç aksesuarları için 250-500 TL bir fiyat ayırmak gerekir.
Düğün mekanı için fiyatlar biraz daha uçuk kalıyor 2020 düğün masrafları listesi içerisinde en çok harcamalar buraya ait olacak. Düğün organizasyon, pasta, ikramlar ve yemek içerisinde bir düğün için 30.000 TL den fiyatlar başlıyor. Seçilecek mekanın kapasitesi minimum düşünerek fiyatı ele almalısınız. Kişi sayısı artarsa fiyat aynı oranda artar.
Düğün Masrafları Listesi – Çeyiz Listesi
2020 düğün masrafları listesi için çeyize ayrılacak bütçede yer alır. Çeyiz içerisine çok fazla ihtiyaç girdiği için harcamalar ve bütçe o kadar artar. Ev içinde kullanılacak ev eşyası, tabak, tencere, ütü, gerekli elektronik ve tekstil gibi bir evde olması gereken her şeyi içerisine alır. Harcamaları kontrol altına almak zor olabilir. Bir evi sıfırdan kurmak maalesef uygun değildir.
Harcamaları uyguna mal etmek isteyenler için çeyiz alışverişlerini aceleye getirmek yerine zaman zaman indirimlere giren ürünleri alarak tamamlaması daha iyi olur. Alışveriş indirimlerinin takip edilmesinin kolaylıkları vardır. Yılbaşı, anneler günü, sezon sonları gibi dönemlerde markaların ürünlerinde uyguladıkları indirimler olur. İndirim zamanlarında çeyiz ihtiyaçlarının karşılanması masrafları minimuma indirmek için kolaylık sağlar.
Bunun için çeyiz listesi hazırlamak iyi olur. İçerisinde yalnızca ihtiyaçlardan oluştuğuna emin olmalısınız. Çeyiz ihtiyaçlarını kategorilere ayırarak ilerlemek işinizi kolaylaştırır. Mutfak, beyaz eşya, elektronik ev aletleri, salon, yatak odası, banyo, antre olarak ayırdığınızda ihtiyaçları listelemek kolaylaşır.
İhtiyaçları temin ederken tek tek ürünleri alabileceğiniz gibi mağazalar tarafından evlilik paketleri bulunur. Ev eşyası, elektronik eşyaları içeren paketler vardır. Tekli alımlara göre paket halinde alınması daha uygun fiyatlara gelir. Evlilik paketlerinin bütçe dostu olmasının yanında toplu temin etmek de ürün atlanmaması ve eksiklik yaşanmamasına yardımcı olur.
Çeyiz ihtiyaçlarından oluşan bir liste hazırladığımızda 2020 düğün masrafları listesi için fiyatlandırma yapıldı. Ortalama ürünlerin fiyatlarından hazırlanan çeyiz ihtiyaçlarına 70.000 TL bir harcama gerekir.
Çeyiz Listesi Fiyat
MUTFAK | 10.000 TL |
BEYAZ EŞYA VE TV | 20.000 TL |
ELEKTRİKLİ KÜÇÜK EV ALETLERİ | 7.000 TL |
SALON | 17.000 TL |
YATAK ODASI | 15.000 TL |
BANYO | 1.000 TL |
DİĞER | 1.000 TL |
2020 düğün masrafları listesi için eklemeler veya çıkarmalar yapılabilir, düğün maliyeti seçimlere göre değişiklikler gösterecektir. Marka ve kaliteye göre fiyat artış gösterir. Uygun fiyatlı düğün isteyenlerin dikkat etmesi gereken ufak detaylar vardır. Seçimlerde bulunmadan önce fiyat araştırması yapmak önemlidir. Alınacakların önceden belirlenmesi ve piyasa fiyatlarına bakmak gerekir. Kişiye özel dikim veya tasarım ürünlerin fiyatları daha pahalı olur. Çeyiz alışverişi sırasında için ise sezon indirimleri veya outlet mağazalar takip etmek daha iyi olur.